Teknologgatan 8C 1.5 rum & kök, 30 + 11 Kvm 4 795 000 kr/bud

Se alla bilder
Låt oss värdera
ditt hem kostnadsfritt
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Pris 4 795 000 kr
Boarea 30 kvm
Rum 1.5 rum och kök
Pris/kvm 159 833 kr
Avgift 2 988 kr/mån
Våning 3 av 4
Visning Kontakta oss
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Vasastan
Boarea:
30 Kvm (Enligt föreningens information)
Biarea:
11 Kvm (Enligt föreningens information)

Totalarea inkl. loftvåning, 41 kvm. Registrerad som en 1 Rok enligt lägenhetsutdrag.

Rum:
1.5 rum och kök
Lägenhetsnr:
01:1306
Lägenhetsnr LMV:
1306
Byggnadsår:
1898/1957 (Ombyggnadsår 2016)
Förråd:
Källarförråd
Våning:
3 av 4
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
Ownit
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
2 988 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Bredband (250/250)
Andelstal, förening:
0.79400 %
Nettoskuldsättning:
398 760 kr
Kommentar:
Nettoskuldsättning enligt förvaltare, baserad på årsredovisning 2023 samt andelstal i förening.
Överlåtelseavgift:
1 182 kr (Betalas av köparen)
Energistatus:
Utförd
Driftskostnad El:
653 kr/mån
7 836 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
199 kr/mån
2 388 kr/år
Driftskostnader totalt:
852 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Enligt säljarens uppgifter.
Förening:
Brf Vegalotten
Org.nr:
769629-5935
Interiör

Nu saluförs denna härliga och exklusiva lägenhet med en totalarea om 41 kvadratmeter (30 kvadratmeter boarea och 11 kvadratmeter biyta) i populära Lyceum. Belägen högt upp i en sekelskiftesfastighet från 1898 finner vi denna smakfulla lägenhet med en slående takhöjd om ca 4,2 meter. Två välvda fönster mot soligt och ljust sydvästläge skänker ett otroligt ljus till hela lägenheten. Inredningsdetaljerna är enkla och dekorativa i linje med den funktionella ursprungsarkitekturen, och materialvalen valda med omtanke. Eftertraktad adress på lugn, enkelriktad gata, med direkt närhet till såväl Odenplan som Tegnérlunden och city. Välskött förening med parkliknande innergård utanför. Varmt välkomna på visning!

Välkomnande hall med specialritad hallförvaring i form av hatthylla, städskåp och garderober från Kvänum. Rymligt och ljust vardagsrum med en otrolig rymd tack vare takhöjden. Öppen och social planlösning med kök som är specialritat från Kvänum och går i mörk, sober kulör. Bänkskivor och stänkskydd av Borghamns kalksten. Blandare från Dornbracht. Maskinellt utrustat med vitvaror från Siemens i form av helintegrerad kyl/frys, diskmaskin, ugn och spishäll. Stora, välvda, orginalfönster med djupa nischer och foder i ljust sydvästläge. Genomgående slitstarka och vitpigmenterade ekgolv. Från vardagsrummet leder trappan upp till loftet där sovrummet finns. Här ligger en heltäckningsmatta i ullkvalité för mjuk känsla samtidigt som ståltrappan inger en industriell känsla. Plats för 1,60 säng och förvaring i skåp och garderob. Smakfullt och lyxigt badrum/WC inrett med golv och bröstning av grön Marina Verde-sten. Dusch från Dornbracht, tvättmaskin, torktumlare, elburen golvvärme samt handdukstork och ett spegelskåp.

Farmaceutiska institutet uppfördes 1898 och omvandlades av Oscar Properties 2016 till moderna bostäder under namnet Lyceum.

Här bor du på absolut bästa läge i Vasastan med närhet till allt man kan önska sig! För den som gillar att äta goda middagar ute finns i kvarteren kring Odenplan flertalet populära restauranger som Lilla Ego, Tennstopet och Tranan. En kort promenad bort genom Vasaparken och vi hittar välbesökta restaurang Portal och även sommarfavoriten Snö som har stans godaste glass. Listan kan också förlängas med vinbaren Grusgrus, Flippin Burgers och STHLM Brunch Club. Frukostfavoriterna är Café Pascal samt Gast. I området finns ett flertal matbutiker som välsorterade Hemköp Wasahallen. Kommunikationer finns i form av flertalet innerstadsbussar och hela Odenplan med såväl tunnelbana som pendeltåg.

Förening

Brf Vegalotten är en äkta förening som registrerades 2015. På fastigheten finns två byggnader med 69 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

I föreningen finns gemensamma utrymmen i form av cykelrum, barnvagnsrum och soprum. Till varje lägenhet hör ett förråd.

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem. Delat ägande godkänns, förutsatt att den boende äger minst 10%. Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp (1 433 kr) och pantsättningsavgift med 1% av prisbasbelopp av låntagaren (573 kr).

Föreningen gör just nu ett kapitaltillskott med ambitionen om att få ner föreningens belåningsgrad. Observera att nuvarande lägenhetsinnehavare har betalat in kapitaltillskottet för denna lägenhet. För de som inte betalar in kapitaltillskottet, kommer istället en kapitalavgift att läggas till månadsavgiften. Detta är alltså inte aktuellt för denna lägenhet, då kapitaltillskottet betalats in. Uppdatering 13/8-24: Föreningen har nu erhållit ett frivilligt kapitaltillskott om 5,6Msek. Ny belåningsgrad uppgår till 9 983 kr/kvm.

Det finns inga beslut om kommande avgiftsändringar (kontrollerat med styrelse 5/8-24).

Fastighet

Föreningen äger fastigheten Stockholm Vega 5 med adresserna Teknologgatan 8A-C och Rådmansgatan 70B.

I mitten av 1950-talet ritade ett av landets mer namnkunniga arkitekter, Paul Hedqvist, detta eleganta hus som uppfördes som hemvinst för Zootomiska instutitionen vid Stockholms Högskola (numera Stockholms Universitet), vars huvudbyggnad låg i kvarteret intill. Renoveringen som skedde 2016 har tagit stort intryck av platsens historia och numera är den gamla lärobyggnaden ombyggd till moderna bostäder präglade av ljus och volym där husets stora fönsterpartier får spela huvudrollen.

Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig 50 år framåt från 2016. Det finns inga beslut om kommande underhåll inom närtid. Enklare löpande underhåll finns budgeterat och ska inte påverka avgifterna (kontrollerat med styrelse 5/8-24).

Byggnad

Två unika byggnader - Zootomiska institutet på Rådmansgatan 70B och Farmaceutiska institutet på Teknologgatan 8B/C - förvärvades av Oscar Properties 2012 för att omvandla dem till moderna bostäder under namnet Lyceum. Husen är en del av det gamla kvarteret Vega, ett område som under mer än hundra år var synonymt med vetenskap och bildning och stod i centrum för framväxten av Sveriges moderna högskoleväsende. Ombyggnationen har tagit stort intryck av platsens historia. Just här i huset utbildades apotekare på Farmaceutiska institutet.

Projektet nominerades 2018 till Sveriges Arkitekters årliga Bostadspris och har varit omskrivet i bland annat Residence Magazine. Tack vare den generösa takhöjden får bostäderna funktionella loftpartier - även dessa med synlig konstruktion - med frilagda balkar som råa, dekorativa element.

Med sina generösa fönster, den rejäla takhöjden och de tilltagna trapphusen är Farmaceutiska en idealisk byggnad för ett modernt storstadsboende. Det är präglat av funktionalitet och estetik med inspiration från byggnadernas akademiska förflutna.

Läs mer
Ansvarig Mäklare Linnéa Lindblad +46 (0)766 10 39 87
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Linnéa Lindblad
Ta hjälp av en bank nära dig

Vi samarbetar med Handelsbanken Humlegården som känner den lokala marknaden och erbjuder bolån med individuell ränta. För mer information, ring Handelsbanken på 08-406 69 50 eller besök handelsbanken.se/humlegarden